Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ σε Τουρκία και άμεση απάντηση Τσαβούσογλου

Με βαριές κυρώσεις προειδοποίησε την Τουρκία ο Ντόναλντ Τραμπ, στην περίπτωση που δεν αφήσει αμέσως ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

propoli

«Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τη μακρόχρονη φυλάκιση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, ενός θαυμάσιου Χριστιανού και οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου. Υποφέρει πολύ. Αυτός ο αθώος κληρικός πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Άμεση απάντηση Τσαβούσογλου σε Τραμπ

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σήκωσε το… γάντι που είχε ρίξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας ότι η Τουρκία δε θα ανεχθεί καμία απειλή.

«Κανείς δεν μπορεί να δίνει διαταγές στην Τουρκία. Δεν θα ανεχθούμε ποτέ τις απειλές απ’ όπου κι αν προέρχονται. Το Κράτος Δικαίου ισχύει για όλους. Χωρίς καμία εξαίρεση», ανέφερε σχετικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χάμι Ακσόι, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική διοίκηση πρέπει να εγκαταλείψει την «άδικη ρητορική» και να επιστρέψει στον «εποικοδομητικό διάλογο».

«Είναι αδύνατο να αποδεχθούμε τα απειλητικά μηνύματα της αμερικανικής διοίκησης, που αγνοεί πλήρως τη συμμαχία και τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», τόνισε.

Loading