INTIME

Γάλλος πρέσβης στην πΓΔΜ: Β. Μακεδονία ή Β. Κορέα

Ο Γάλλος πρέσβης στη πΓΔΜ, σε δηλώσεις του σήμερα, κάλεσε τους πολίτες της γείτονος να υπερψηφίσουν την πρόταση της συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας μάλιστα ότι εάν η χώρα πει «όχι» στον συμβιβασμό κινδυνεύει να βρεθεί στην απομόνωση.

propoli

Από το βήμα εκδήλωσης για το δημοψήφισμα και τις προοπτικές ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γάλλος πρέσβης ανέφερε πως «νομίζω ότι οι “Μακεδόνες” είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν μια πραγματική ευκαιρία, ειδικά την επόμενη εβδομάδα να το αποδείξουν. Έχω μιλήσει με πολλούς και γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι εύκολο αλλά όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες γενιές. Θα το πω χωρίς περιστροφές: Η επιλογή είναι μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βόρειας Κορέας. Πρέπει να ξέρετε τι θα επιλέξετε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονταν και οι δηλώσεις του Γάλλου διπλωμάτη Αλέν λε Ρουά, που συμμετείχε στην εκδήλωση, ο οποίος υποστήριξε ότι «η συμφωνία για το όνομα δεν είναι τέλεια, είναι ωστόσο πολύ σημαντική». «Υπάρχει ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκάθαρισε.

Σημειώνεται ότι, τη στήριξή τους στη συμφωνία των Πρεσπών έχουν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Loading