Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Χιλιάδες ήταν τα λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε περιοχή της Καλαμαριάς, έπειτα από επισταμένη έρευνα των αστυνομικών αρχών στην περιοχή στην Θεσσαλονίκη.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Παιονίας, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σε περιοχές της πόλης, προέβησαν σε συλλήψεις στην περιοχή της Ξηροκρήνης, δύο Πακιστανών, ηλικίας 24 και 23 ετών, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, ο 24χρονος διαπιστώθηκε να κατέχει 4.030 πακέτα τσιγάρων και 235 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 11 κιλών και 750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Στην κατοχή του 23χρονου, εντοπίσθηκαν 910 πακέτα τσιγάρων και 23 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού και 150 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έκανε γνωστά η αστυνομία με ανακοίνωσή της, ο 23χρονος προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης απωθώντας τους αστυνομικούς, ωστόσο δεν τα κατάφερε και ακινητοποιήθηκε άμεσα.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Loading