Στους 183 ο αριθμός των θυμάτων από το ναυάγιο της Τανζανίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αρχών για τη διάσωση τυχόν επιζώντων από το ναυάγιο ενός φέρι μποτ στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 183 ανθρώπων.

propoli

Τέσσερις δύτες του Πολεμικού Ναυτικού άρχισαν σήμερα εκ νέου την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης στο βυθισμένο MV Nyerere καθώς άκουσαν ήχους που παρέπεμπαν σε ίχνη ζωής. Οι δύτες κατάφεραν τελικά και ανέσυραν στην επιφάνεια από το αναποδογυρισμένο πλοίο ο οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Τα πτώματα επιβατών εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια της λίμνης γύρω από το ναυάγιο και οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 300 επιβάτες, ενώ ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 183.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Άιζακ Καμουέλουε δήλωσε ότι η κυβέρνηση στέλνει προηγμένο εξοπλισμό στην περιοχή για να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ξεκινήσει το βαρύ έργο της αναγνώρισης των αγαπημένων τους προσώπων, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες εκτιμήσεις των αρχών της χώρας, το ναυάγιο του πλοίου οφείλεται πιθανότατα στην υπερφόρτωση.

Loading