INTIME

Στις 16/09 το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια το δημοψήφισμα εξπρές που ετοιμάζει ο Ζόραν Ζάεφ για το θέμα του ονόματος.

propoli

Οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου, όταν τα Σκόπια θα λάβουν πρόσκληση ένταξης στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Σκοπιανά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εκτιμούν ότι πρόθεση του Ζόραν Ζάεφ είναι να αξιοποιήσει στο εσωτερικό της χώρας του το θετικό κλίμα που υπάρχει τόσο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ευρωπαϊκή οικογένεια το 2019.

Το δημοψήφισμα και τα παράπονα Ζάεφ για την Ευρώπη

Την ίδια ώρα ο Σκοπιανό πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal,  εμφανίζεται δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες δεν έδωσαν αμέσως ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αυτό που θέλει η Ευρώπη, είναι η αναζήτηση λύσεων στις διμερείς διαφωνίες. Είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής ηπείρου, θέλουμε να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε, εκφράζοντας το παράπονό του.

Τέλος έστειλε σαφές μήνυμα και τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, για τον οποίο εξέφρασε την άποψη ότι στο τέλος θα ευθυγραμμιστεί με τη λαϊκή βούληση. Διαφορετικά, όπως είπε, «υπάρχει πάντα η δυνατότητα αποπομπής».

Loading