Διαψεύδει την ταυτοποίηση των ενόχων της υπόθεσης Σκριπάλ Βρετανός υπουργός

Ο υπουργός Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Ουάλας, απέρριψε κατηγορηματικά την είδηση περί ταυτοποίησης από τη βρετανική αστυνομία, των υπευθύνων για την δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Ιουλίας.

propoli

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το πρακτορείο ειδήσεων Press Association, είχε μεταδώσει ότι η βρετανική αστυνομία είχε εντοπίσει τους υπεύθυνους για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Μάρτιο στην πόλη Σάλσμπουρι της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία φερόταν μέχρι πρότινος πως μετά από ανάλυση βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως στην εν λόγω υπόθεση εμπλέκονταν πολλοί Ρώσοι  πράκτορες.

«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης με Νόβιτσοκ μέσω εικόνων από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και το έχουν διασταυρώσει με τα αρχεία των ατόμων που μπήκαν στην χώρα περίπου εκείνο το ίδιο διάστημα. Είναι πλέον βέβαιοι ότι πρόκειται για Ρώσους», ανέφερε το πρακτορείο Press Association επικαλούμενο πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών.

Στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, διέψευσε τη συγκεκριμένη είδηση, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «άγρια σπέκουλα».

«Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας», έγραψε ο Μπεν Ουάλας στο Twitter.

Loading