Εκπρόσωπος κόμματος Μακρόν: «Η στάση της Ιταλίας είναι εμετική»

Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο απάντησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Γαλλίας En Marche, ως προς την στάση που διατηρεί η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας σε σχέση με το ζήτημα του μεταναστευτικού.

propoli

Συγκεκριμένα, ο κύριος Αττάλ, καλούμενος να σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το πλοίο Aquarius, ανέφερε ότι «η στάση της Ιταλίας είναι εμετική», διαμηνύοντας παράλληλα ότι η ηγεσία της χώρας του αναζητά νέα λύσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε ξεσπάσει ένας διπλωματικός πυρετός με εκατέρωθεν βολές ανάμεσα σε αξιωματούχους της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σχολίασε και αυτός με την σειρά του την πολιτική της Ιταλίας σε σχέση με το μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «η στάση της Ιταλίας περιέχει μια μορφή κυνισμού και ανευθυνότητας».

Μάλιστα, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο και αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος των Πέντε Αστέρων, απάντησε σχετικά με τις δηλώσεις αυτές σε ειρωνικό τόνο «κοίτα ποιος μιλά, η Γαλλία»!

Τέλος, πυρά σχετικά με την νέα μεταναστευτική πολιτική της δέχτηκε η Ιταλία και από την Ισπανία, η οποία θα υποδεχθεί εν τέλει το πλοίο Aquarius που μεταφέρει μετανάστες, με την υπουργό Δικαιοσύνης Ντολόρες Ντελγάδο, να προειδοποιεί την ηγεσία της χώρας ότι «μπορεί να προκύψουν διεθνείς ποινικές ευθύνες, για παραβίαση των συνθηκών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Loading