Τζόνσον: «Ο Κιμ το “έλαβε το μήνυμα” από τις συνομιλίες με τον Τραμπ»

Ανακοίνωση σχετικά με τις συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ–Ούν και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

propoli

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του βρετανικού Φόρειν Όφις, θεωρεί από την πλευρά του ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται να εξέλαβε σοβαρά το μήνυμα από την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, διάβασε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Καλωσορίζουμε το γεγονός πως ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση κορυφής, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθερότητα σε μια περιοχή ζωτική για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.[..] Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και ελπίζουμε πως ο Κιμ θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη προς την πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, έπειτα από την ιστορική συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο να εργαστούν για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με την Ουάσινγκτον να αυτή τη περίπτωση να δεσμεύεται να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας ως αντάλλαγμα.

Loading