Λευκός Οίκος: Στα 82 εκατ. δολάρια το εισόδημα Ιβάνκα-Κούσνερ

Εκτενή αναφορά στα εισοδηματικά στοιχεία της κόρης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ιβάνκα Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ μέσα σε ένα χρόνο ως αμισθί σύμβουλοι του προέδρου, επικαλούμενη τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έκανε με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

propoli

Μόλις χθες, και ενόσω έλειπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος έδωσε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία σχετικά με το εισόδημα από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, τόσο της κόρης του Ιβάνκα, όσο και της συζύγου του Κούσνερ.

Από τα στοιχεία, προκύπτει ότι το ζεύγος εισέπραξε συνολικά περίπου 82 εκατ. δολάρια από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες κατά τον πρώτο χρόνο ως αμισθί ανώτατοι σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ.

Η Ιβάνκα φέρεται ότι είχε εισόδημα 3,9 εκατ. δολάρια από μετοχές που διαθέτει στο ξενοδοχείο Trump International και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική της εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ που φέρει το όνομά της.

Η Ιβάνκα δήλωσε επίσης 2 εκατ. δολάρια κέρδη από την εταιρεία Trump Organisation και μια προκαταβολή 289.000 δολαρίων για το βιβλίο της με τίτλο Women Who Work (Οι Γυναίκες που Εργάζονται).

Από την άλλη, ο σύζυγός της Κούσνερ αποφέρει τα περισσότερα από τα έσοδά τους από την ενασχόληση με τα κτηματομεσιτικά. Συγκεκριμένα φέρεται να έχει εισόδημα μεγαλύτερο των 5 εκατ. δολαρίων από ένα συγκρότημα κατοικιών στο Νιου Τζέρσι.

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά της αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η αξία των περιουσιακών στοιχείων του Κούσνερ το 2017 ανερχόταν μεταξύ 179 εκατ. και 735 εκατ. δολαρίων, ενώ της Ιβάνκα μεταξύ 55,3 εκατ. και 75,6 εκατ. δολαρίων.

Όπως είναι φυσικό, στο άκουσμα των εισοδημάτων του ζεύγους, τέθηκε το θέμα ηθικό θέμα της πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων λόγω της ταυτόχρονης σχέσης τους με τις επιχειρήσεις και την πολιτική, γεγονός που διαψεύδει κατηγορηματικά ο δικηγόρος τους.

Loading