Εκπρόσωπος Μέι: «Ψέματα» οι ρωσικές εξηγήσεις στην υπόθεση Σκριπάλ

Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, κατήγγειλε την στάση της Μόσχας, όσον αφορά το ζήτημα της δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, δηλώνοντας πως όποτε το Λονδίνο ζητούσε εξηγήσεις, η ρωσική πλευρά απαντούσε με «συσκότιση» και «ψέματα».

propoli

«Οι άνδρες αυτοί είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, της GRU … Η κυβέρνηση αποκάλυψε τον ρόλο της GRU, τους ανθρώπους της και τις μεθόδους της, η θέση αυτή υποστηρίζεται από τους διεθνείς συμμάχους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Ρωσία να πει τι συνέβη τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι και έχουν απαντήσει με συσκότιση και ψέματα. Δεν βλέπω τίποτε που να δείχνει πως αυτό έχει αλλάξει», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώσει σχετικά με το ζήτημα, ότι η Μόσχα γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των δύο ανδρών οι οποίοι κατηγορούνται από το Λονδίνο, ότι δηλητηρίασαν τους Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, και ότι είναι πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.

Loading