Επανήλθε η απασχόληση στην Ιταλία… με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του ιταλικού ινστιτούτου Στατιστικής Istat, σχετικά με την απασχόληση στην Ιταλία, τα χρόνια της κρίσης.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η χώρα κατάφερε να έρθει το 2018 στα ίδια επίπεδα απασχόλησης σε σχέση με τα χρόνια προ κρίσης, δηλαδή πριν μια δεκαετία το 2008, καθώς οι εργαζόμενοι στη χώρα αυξήθηκαν κατά 205.000 άτομα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017.

Ωστόσο, μπορεί ο δείκτης της απασχόλησης να επανήλθε στα χρόνια προ κρίσης, παρόλα αυτά αυξήθηκαν κατακόρυφα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αύξηση που αγγίζει σε σχέση με το 2008, το 30%. Παράλληλα, με απασχόληση ορισμένου χρόνου εργάζονται ένα εκατομμύριο Ιταλοί και μετανάστες που ζουν στην χώρα, περισσότεροι απ’ ότι πριν δέκα χρόνια.

Πτώση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής

Συγχρόνως, αρνητικά είναι τα στοιχεία που αφορούν την ιταλική βιομηχανική παραγωγή. Τον περασμένο Ιούλιο, ο σχετικός δείκτης, σε ετήσια βάση σημείωσε πτώση 1,7%. Είναι το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα της τελευταίας διετίας και σύμφωνα με τους αναλυτές δείχνει ότι η οικονομική ανάκαμψη άρχισε να επιβραδύνει τους ρυθμούς της.

Loading