Φωτογραφία Αρχείου

Επικοινωνία Νετανιάχου-Πούτιν για την κατάσταση στα σύνορα με τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με κύριο θέμα την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της συρο-ισραηλινής μεθορίου.

propoli

Η συζήτηση ακολουθεί τις συνομιλίες των δύο ηγετών στη Μόσχα και την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση για αυτήν την επικοινωνία των δύο ηγετών. Στην ανακοίνωση αυτή, γίνεται λόγος για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στην Συρία στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή των συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Συρία.

Ακόμα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική προεδρία, τονίζεται ότι «και από τις δύο πλευρές εκφράζεται η ετοιμότητα για την ενίσχυση του συντονισμού στη Συρία, όπως και στα ζητήματα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας», ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν και στην διεξαγωγή συνομιλιών και για ευρύτερα θέματα.

Loading