Επιμένει η Άγκυρα – «Ειρηνική η επιχείρηση στη Κύπρο»

Νέα εξέλιξη στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και την Άγκυρα, με φόντο την Κύπρο, με ανακοίνωση-απάντηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σε tweet του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, είχε απαντήσει στα περί «παράνομης κατοχής» του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, που είχε κατηγορήσει το Τελ Αβίβ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ένα tweet το οποίο έγραφε, πως «ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάνε, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσει. Εκείνος που έχει καταλάβει την βόρεια Κύπρο, που έχει καταπατήσει τα κουρδικά εδάφη και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν δεν μπορεί να μας κάνει κηρύγματα για αξίες και ηθική».

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, η Άγκυρα εξέδωσε νέα ανακοίνωση, τονίζοντας για ακόμα μία φορά τα περί «ειρηνικής επιχείρησης» του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, κατηγορώντας παράλληλα τον Νετανιάχου, για «προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από τις κατηγορίες για διαφθορά και τα εγχώρια πολιτικά προβλήματα».

«Στην πλούσια ιστορία του, ο τουρκικός στρατός ουδέποτε έδρασε με τρόπο, για τον οποίο θα πρέπει να ντρέπεται», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. «Ως εγγυητής της ειρήνης, ο τουρκικός στρατός ουδέποτε έχει βλάψει άμαχους πολίτες, όπως παιδιά και γυναίκα, και ούτε έχει αυτή τη φήμη» προσθέτει.

«Όλες οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διεθνούς δίκαιου και των διεθνών συμφωνιών. H Ειρηνική Επιχείρηση στην Κύπρο, η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, το μέτωπο του Ευφράτη και η επιχείρηση “Κλαδί Ελιάς”, πιστοποιούν όλα αυτά».

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, κλιμακώνοντας τη διαμάχη με το Ισραήλ, παραθέτει μία σειρά φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζονται αμφιλεγόμενες πρακτικές του ισραηλινού στρατού.

Loading