«Προβάδισμα» Νετανιάχου για τις εκλογές του Απριλίου

Άνετο προβάδισμα στον εν ενεργεία πρωθυπουργό του Ισραήλ, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στη χώρα, και αφορούν το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών του Απριλίου.

propoli

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε τις πρόωρες κάλπες τη Δευτέρα, ζητώντας από τους ψηφοφόρους νέα πολιτική εντολή, που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει πιθανές κατηγορίες διαφθοράς. Οι εκλογές επρόκειτο κανονικά να λάβουν χώρα τον Νοέμβριο.

Η έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Maariv, θέλει το Λικούντ, κόμμα του Νετανιάχου, να κερδίζει τις 30 από τις 120 έδρες στη Βουλή- όσες και στις εκλογές του 2015. Δίνει δε την απαραίτητη πλειοψηφία για σχηματισμό κυβέρνησης στον κεντροδεξιό συνασπισμό υπό το Λικούντ, που βρίσκεται και σήμερα στην εξουσία.

Στη δεύτερη θέση έρχεται πιθανό κόμμα υπό τον πρώην επικεφαλής του στρατού, Μπένι Γκαντζ, που θεωρείται ότι ανήκει στην κεντροαριστέρα. Δεν έχει ιδρύσει ακόμη πολιτικό σχηματισμό, αλλά πιστεύεται ότι θα το κάνει. Το κεντροαριστερό κόμμα Γες Ατίντ έρχεται τρίτο με 12 έδρες, έναντι 11 στη σημερινή Βουλή.

Loading