Επιμένει ο Στόλτενμπεργκ στην ανάγκη διαλόγου μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Δηλώσεις σχετικά με την σχέση που πρέπει να αναπτύξει η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, έκανε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

propoli

Παραχωρώντας συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, επεσήμανε για μια ακόμα φορά την ανάγκη για διάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δηλώσεις Στόλτενμπεργκ

«Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί έναν νέο “ψυχρό πόλεμο”, δεν θέλουμε έναν νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία και γι’ αυτόν τον λόγο συνδυάζουμε τα αμυντικά μέτρα ανάσχεσης με τον διάλογο.[..] Ως Νορβηγός πολιτικός, ξέρω ότι με την Ρωσία μπορείς να μιλήσεις. Συνεργαστήκαμε στον βορρά επί δεκαετίες. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος γείτονας μας και πρέπει να επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας μέσω του πολιτικού διαλόγου», δήλωσε ο επικεφαλής της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι την ανάγκη για διάλογο, είχε επισημάνει και κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι αυτό γίνεται ως αντίβαρο στις προσπάθειες της Ρωσίας «να διχάσει τις χώρες του ΝΑΤΟ».

«Βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να μας διχάσει και παρεμβαίνει στις δικές μας εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες» δήλωσε ο Γένς Στόλτενμπεργκ ξεκαθαρίζοντας ότι γι’ αυτόν τον λόγο «η συμμαχία πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει και να προσαρμοσθεί στην μεγάλη επιμονή της Ρωσίας».

Loading