Κάθετα αντίθετη στην μεταναστευτική πολιτική Τραμπ, δήλωσε η Μέι

Θέση έναντι του ζητήματος που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, πήρε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, δηλώνοντας αντίθετη στη πολιτική της «μηδενικής ανοχής».

propoli

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε «βαθύτατα σοκαριστικές» τις εικόνες των μικρών παιδιών που έχουν χωριστεί από τους γονείς τους, λόγω του ότι οι τελευταίοι δε φέρουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Τι δήλωσε η Μέι

Η Τερέζα Μέι, μιλώντας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών στο κοινοβούλιο ξεκαθάρισε την στάση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική που έχει υιοθετήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι εικόνες των παιδιών που κρατούνται σε κάτι που μοιάζει με κλουβί είναι βαθύτατα σοκαριστικές. Είναι λάθος, δεν συμφωνούμε μ’ αυτό, δεν είναι αυτή η βρετανική προσέγγιση», ανέφερε η Μέι.

Μάλιστα, επ΄αφορμή της επίσκεψης του Τραμπ στην Μεγάλη Βρετανία, η πρωθυπουργός, άφησε να εννοηθεί, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα προτίθεται να συζητηθεί στις μεταξύ τους συνομιλίες. «Όταν δεν συμφωνούμε με τις ΗΠΑ, τους το λέμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που θα συζητήσω με τον πρόεδρο Τραμπ, μια σειρά θεμάτων που αφορούν τα κοινά συμφέροντά μας», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι μεταξύ αυτών θα είναι «η ασφάλεια και η άμυνα».

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην βρετανική πρωτεύουσα στις 13 Ιουλίου, έπειτα από πολλές αναβολές κυρίως λόγω του φόβου οργάνωσης διαδηλώσεων εναντίον του.

Loading