φωτό αρχείου

Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι μια χώρα υπό πολιορκία»

Δραματικές είναι όπως όλα δείχνουν οι στιγμές για την οικονομία της Τουρκίας, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει σήμερα ενώπιον τούρκων πρεσβευτών, ότι η χώρα «βρίσκεται υπό πολιορκία».

propoli

«Η χώρα μας είναι υπό πολιορκία και όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σε άλλους τομείς» τόνισε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της γειτονικής χώρας και πρόσθεσε ότι «οι εμπορικές ενέργειες των ΗΠΑ αντιβαίνουν τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μαχαιρώσουν την Τουρκία πισώπλατα».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «η χώρα έχει σταθερή και ισχυρή οικονομική δύναμη, παρά την πολιορκία που αντιμετωπίζει η χώρα» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η λίρα θα επανέλθει σε «λογικά επίπεδα στο πλαίσιο της οικονομικής πραγματικότητας των θεμελιωδών μεγεθών της. Η οικονομική δυναμική της Τουρκίας είναι σταθερή, ισχυρή, άθικτη και θα συνεχίσει να είναι».

Στη συνέχεια αναφερόμενος και πάλι στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι «με απειλές στην Τουρκία, οι ΗΠΑ δεν θα εξασφαλίσουν κανένα αποτέλεσμα».

Loading