Ετοιμάζεται επίσκεψη Αμερικανών γερουσιαστών στην Μόσχα;

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανή η επίσκεψη ορισμένων Αμερικανών γερουσιαστών στην ρωσική πρωτεύουσα το διάστημα μεταξύ 30 Ιουνίου με 5 Ιουλίου.

propoli

Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα οι συντάκτες επικαλούνται πηγές προσκείμενες και στις δύο πλευρές, τόσο στην Μόσχα όσο και στην Ουάσινγκτον.

Τι αναφέρει δημοσίευμα της «The Washington Post»

Παρόμοια όμως είδηση είχε μεταδώσει στις 17 Ιουνίου και η γνωστή αμερικανική εφημερίδα The Washington Post, η οποία στο δημοσίευμά της είχε αναφέρει ότι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα Τζον Χάντσμαν, βρισκόταν σε πυρετώδεις προετοιμασίες, καθώς αναμένονταν το προσεχές διάστημα η άφιξη αντιπροσωπείας ρεπουμπλικανών γερουσιαστών από την Αλαμπάμα, την Λουιζιάνα και την Βόρειο Ντακότα.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προγραμματισμένη επίσκεψη Αμερικανών γερουσιαστών στην Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2017 είχε αποδειχθεί φιάσκο. Οι ρωσικές αρχές είχαν αρνηθεί να παράσχουν βίζα στην γερουσιαστή  των Δημοκρατικών Τζόαν Σάιν, γνωστή για τις αντιρωσικές της απόψεις. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση δύο ρεπουμπλικανών γερουσιαστών οι οποίοι αρνήθηκαν να επισκεφθούν την Μόσχα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί εν τέλει η επίσκεψη και όλων των υπολοίπων γερουσιαστών.

Loading