Παρέμβαση Τραμπ στη πολιτική της Γερμανίας σχετικά με τη μετανάστευση

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης, επιρρίπτοντας προσωπικά την ευθύνη στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο μεταναστευτικό ζήτημα.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter, σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί γενικά στην Ευρώπη στο κομμάτι της μετανάστευσης, σχολιάζοντας ιδιαίτερα καυστικά την πολιτική της Γερμανίας.

Τι έγραψε ο Τραμπ στο Twitter

«Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου. Η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνονται να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί στις ΗΠΑ!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ασκεί ιδιαίτερα αυστηρή πολιτική στο μεταναστευτικό καθώς στο πλαίσιο της «μηδενικής ανοχής» τα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους που δεν έχουν χαρτιά. Μάλιστα, σε επόμενό του tweet, ο Τραμπ δικαιολόγησε την πολιτική του ισχυριζόμενος ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «χρησιμοποιούνται τα παιδιά ως άλλοθι προκειμένου εγκληματίες να εισέρχονται στις ΗΠΑ».

Σημειώνεται ότι επικρίσεις στο ζήτημα της πολιτικής της μετανάστευσης, δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος ακόμα και από το εσωτερικό της κυβέρνησής της καθώς, η πιο δεξιά πτέρυγα του κυβερνητικού συνασπισμού της, απαιτεί περισσότερη αυστηρότητα στα σύνορα.

Loading