Η Λαγκάρντ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο διορισμός της Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ, οι προτεραιότητες της φιλλανδικής προεδρίας και ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

propoli

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει την Τετάρτη για τον διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ ως Προέδρου της ΕΚΤ για μια οκταετία. Προηγουμένως τα μέλη της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής θα «ανακρίνουν» την κ. Λαγκάρντ σε δημόσια ακρόαση.

Την Πέμπτη, οι Επιτροπές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν για τον προϋπολογισμό της ΕΕ το 2020, ο οποίος θα εγκριθεί στην ολομέλεια του Στρασβούργου 21-24 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, η Διάσκεψη των Προέδρων θα συναντήσει τη φινλανδική κυβέρνηση στο Ελσίνκι, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αντιι Ρίνε με αντικείμενο τις προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας. Λίγο πριν ο Πρόεδρος του ΕΚ Ντέιβιντ Σασόλι θα έχει διμερή συνάντηση με τον Φινλανδό πρωθυπουργό την οποία θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι φινλανδοί υπουργοί θα συζητήσουν τις προτεραιότητες της προεδρίας με τις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή, Συνταγματικών Υποθέσεων, Νομικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πολιτικών Ελευθεριών, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης και Γεωργίας.

Στο μεταξύ την Τρίτη ψηφίστηκε η ενίσχυση με 293,5 εκατομμύρια ευρώ της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για καταστροφές που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα το 2018.

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading