Ως τις 6 Σεπτεμβρίου οι υποψηφιότητες για το βραβείο της ΕΟΚΕ

Την καταπολέμηση των στερεοτύπων ως προς το φύλο με την προάσπιση της ισότητας ευκαιριών επιβραβεύει φέτος η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) και καλεί οργανώσεις και ιδιώτες απ’ ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ  να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για το Βραβείο της Κοινωνίας Πολιτών ως τις 6 Σεπτεμβρίου.

propoli

Η ΕΟΚΕ, η θεσμική φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών σε επίπεδο ΕΕ, δημοσίευσε τον Ιούνιο πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για το εν λόγω βραβείο, συνολικού ύψους 50.000 ευρώ. Το βραβείο θα απονεμηθεί σε πέντε, κατ’ ανώτατο όριο, νικητές κατά την τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στις Βρυξέλλες.

Για το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών που απονέμει η ΕΟΚΕ μπορούν να διαγωνιστούν όλες οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δραστηριοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μπορούν επίσης να διαγωνιστούν και απλοί ιδιώτες. Για τη διασφάλιση της επιλεξιμότητάς τους, οι πρωτοβουλίες ή τα έργα πρέπει να έχουν ήδη υλοποιηθεί ή να βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Η πλήρης περιγραφή των προϋποθέσεων και το έντυπο ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας διατίθενται στην ιστοσελίδα μας: http://www.eesc.europa.eu/civilsocietyprize/

Το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών, το οποίο διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά, θεσμοθετήθηκε από την ΕΟΚΕ με σκοπό την επιβράβευση και την ενθάρρυνση πρωτοβουλιών και επιτευγμάτων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών ή/και απλών ιδιωτών που συνέβαλαν σημαντικά στην προώθηση των κοινών αξιών που προάγουν την ευρωπαϊκή συνοχή και ολοκλήρωση.

Το 2018, το βραβείο επικεντρώθηκε στις ταυτότητες, τις ευρωπαϊκές αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading