Η Ρώμη δεν βιάζεται να απορρίψει την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά

Σε δηλώσεις του νωρίτερα προς τους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, άφησε υπόνοια  ότι η Ιταλία, εν τέλει θα μπορούσε να ψηφίσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά.

propoli

Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, πλήθος βουλευτών και υπουργών είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας, απειλώντας με αυτόν τον τρόπο να τινάξουν στον αέρα μια ακόμα μεγάλη εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το σύμφωνο μεταξύ ΕΕ-Νότιας Κορέας το 2011.

Τι δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εμπορίου

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, ονόματι Τζιαν Μάρκο Σεντινάιο, δήλωσε πως «κανείς δεν βιάζεται να φέρει τη CETA στη Βουλή». Πρόσθεσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη συζήτηση στη Βουλή και ότι η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει το θέμα.

«Θέλουμε να καταλάβουμε με συγκεκριμένα στοιχεία εάν η CETA είναι πραγματικά επωφελής για τη χώρα μας. Έχουμε την εντύπωση πως δεν είναι… Δεν έχουμε άλλα στοιχεία. Έχουμε υποθέσεις, κυρίως εντυπώσεις από εταιρίες, κατά βάση από τον αγροτικό τομέα», απάντησε ο Σεντινάιο, έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο, ως προς τις αιτίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ιταλία στον να μην επικυρώσει τη συμφωνία.

Loading