Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε στρατηγικό λόφο στα Υψίπεδα του Γκολάν

Σε μια σημαντική δήλωση προχώρησε πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σύμφωνα με την οποία οι ένοπλες κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ανακατέλαβαν περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν η οποία μάλιστα βλέπει προς τα υπόλοιπα υψώματα τα οποία έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ.

propoli

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν στρατηγικής σημασίας λόφο που ονομάζεται Αλ Χάαρα.

Η προσάρτηση αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη επιχειρησιακή δράση του συριακού στρατού, για την ανακατάληψη περιοχών από τους αντάρτες στα νοτιοδυτικά σύνορα της χώρας, κοντά στο Ισραήλ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, οι επιθέσεις ξεκίνησαν μόλις δύο ημέρες πριν, όταν τόσο η ρωσική, όσο και η συριακή πολεμική αεροπορία, πραγματοποίησαν επιθέσεις στις οποίες κατέστρεψαν μια σημαντική βάση ραντάρ, μέρος του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας απέναντι στο Ισραήλ, η οποία είχε περάσει στον έλεγχο των ανταρτών τον Οκτώβριο του 2014.

Ταυτόχρονα μάλιστα, οι χερσαίες δυνάμεις, πλησίαζαν πιο κοντά στα σύνορα, αφού ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντεράα, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών και μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις από το σημείο των γεγονότων.

Το Ισραήλ από την πλευρά του, έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να επέμβει στις επιχειρήσεις που διεξάγει ο συριακός στρατός, παρότι πλήττει φυλάκια κοντά στα σύνορα αλλά και σε άλλες περιοχές όπου υποπτεύεται ότι σταθμεύουν στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν.

Loading