Η Ρώμη θέλει να μειώσει το χρέος μέσω της ανάπτυξης

Δηλώσεις σχετικά με τον αμφιλεγόμενο ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό έκανε ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Πέντε Αστέρων και Ιταλός υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

propoli

Ο Ιταλός αξιωματούχος, αναφέρθηκε στα μελλοντικά οικονομικά μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η Ρώμη, τονίζοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το χρέος μέσω της οικονομικής ανάπτυξης.

«Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος μέσω της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε ο Ντι Μάιο. «Δεν θα ξεπεράσουμε το 2,4% στην σχέση ελλείμματος ΑΕΠ και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για να μπορέσουμε να το εγγυηθούμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης.

«Συνεχίζουμε να επιθυμούμε τον διάλογο και θα εξηγήσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα προχωρήσουμε και στην περικοπή σειράς περιττών δαπανών μέσα στο 2019. Η κυβέρνησή μας, στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση φυσικά εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία», ανέφερε σε σχέση με το τελεσίγραφο που απέστειλε η Κομισιόν στην Ρώμη, προκειμένου να προσκομίσει έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Loading