Ιταλία: Δύο πίνακες του Μιρό βράχηκαν στις πρόσφατες πλημμύρες

Οι κακές καιρικές συνθήκες που έπληξαν πρόσφατα την Ιταλία είχε παρενέργειες και στον κόσμο της τέχνης, καθώς δύο πίνακες του Ζουάν Μιρό οι οποίοι επρόκειτο να εκτεθούν τις επόμενες ημέρες στο Παλάτσο Τζαγκούρι βράχηκαν από τα νερά πλημμύρας που κατέκλυσαν τη Βενετία.

propoli

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του Μουσείου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, το νερό έφτασε τα 156 εκατοστά, ξεπερνώντας για έκτη φορά τα τελευταία χρόνια το ενάμιση μέτρο. Οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες κυκλοφορούσαν με το νερό να φτάνει μέχρι τους μηρούς τους.

Στο Παλάτσο Τζαγκούρι, την ημέρα της κακοκαιρίας αρχικά δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν οι επιμελητές της έκθεσης πήγαν και πάλι στο χώρο για να διαπιστώσουν μήπως υπάρχει πρόβλημα, διαπίστωσαν ότι από τις τουαλέτες του κτιρίου έμπαιναν νερά.

Οι δύο πίνακες του Μιρό, η αξία των οποίων εκτιμάται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ήταν ακόμη τυλιγμένοι και ακουμπισμένοι στο πάτωμα του δευτέρου ορόφου αλλά το νερό είχε καλύψει περίπου τη μισή επιφάνειά τους.

Όλο το προσωπικό πάντως, κινήθηκε άμεσα προκειμένου να καθαρίσει τον χώρο από τα νερά, ενώ οι δύο πίνακες στάλθηκαν αμέσως για διορθώσεις.

Loading