IN TIME

Στα… μαχαίρια Γεροβασίλη και Παπακώστα!

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, και της υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα.

propoli

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μάλιστα, η υφυπουργός έφτασε στο σημείο να απειλήσει ακόμη και με παραίτηση, πριν παρέμβει και… σβήσει τη φωτιά -για την ώρα τουλάχιστον- ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η κόντρα των δύο «σιδηρών κυριών» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά τις κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόσφατο σχέδιο ΠΔ που πέρασε από το ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρονών υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα.

Η κ. Παπακώστα, λοιπόν, θεωρεί ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, κάτι που βρίσκει αντίθετη την κ. Γεροβασίλη. Η υφυπουργός είχε δεσμευθεί δε ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Η συνάντηση Τσίπρα – Παπακώστα

Ο πρωθυπουργός και η υφυπουργός κανόνισαν να συναντηθούν στη Βουλή στις 12μμ, ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε τελικά. Η υφυπουργός βρισκόταν στο εντευκτήριο, όπου συναντήθηκε με την υπουργό για να βρεθεί μια «χρυσή τομή», χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Έτσι, στις 5.35 το απόγευμα, αμέσως αφότου κατέβηκε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί και πάλι λύση.

Πλέον, αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από αύριο, Τετάρτη (31/10).

«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης»

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, πηγές της Όγλας Γεροβασίλη υποστήριζαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης, ενώ από το περιβάλλον της υφυπουργού ανέφεραν πως «οι όποιες διαφωνίες ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και χωρίς εντάσεις».

Loading