Το Πίτσμπουργκ αποχαιρετά τους νεκρούς του και…περιμένει τον Τραμπ

Η πόλη Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να αποχαιρετήσει τα θύματα της χειρότερης αντισημιτικής επίθεσης που έγινε ποτέ στη χώρα, την  ώρα που αναμένεται και ο Ντόναλντ Τραμπ το κλίμα για τον οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς οι πολίτες θεωρούν πως με τη ρητορική του ενθάρρυνε τους εξτρεμιστές.

propoli

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα «εκφράσει την συμπαράστασή του αμερικανικού λαού στους πολίτες της Πενσιλβάνιας και του Πίτσμπουργκ, αν και πολλοί του ζητούσαν να μείνει στην Ουάσιγκτον».

Στο πλαίσιο αυτό περισσότερα από 1000 άτομα γνωστοποίησαν σήμερα μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ότι θα πάρουν μέρος σε μια διαδήλωση – διαμαρτυρία εναντίον της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Στο μεταξύ, μέσα σε συγκινησιακό κλίμα τελέστηκαν οι κηδείες θυμάτων του Ρόμπερτ Μπάουερς ο οποίος μετά από επίθεση που εξαπέλυσε στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής» προκάλεσε τον θάνατο 11 πιστών και τραυμάτισε άλλους έξι.

Δύο αδέλφια πέθαναν ο ένας στο πλευρό του άλλου όπως ήταν ακριβώς και στη ζωή. Ο Σέσιλ και ο Ντέιβιντ Ρόζενταλ 59 και 54 ετών αντίστοιχα έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του Μπάουερς και θάφτηκαν μαζί στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης.

Τέλος, ντυμένοι στα μαύρα και σε κλίμα κατάνυξης κάτοικοι του Πίτσμπουργκ, κάθε θρησκείας βρέθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί στη συναγωγή Ροντέφ Σαλόμ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας.

Loading