Ιταλία: «Επίθεση» της La Repubblica στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Σκληρή κριτική φαίνεται πως ασκεί η εφημερίδα La Repubblica προς την ιταλική κυβέρνηση, σχετικά με τον τρόπο που αυτή χειρίζεται γενικότερα το ζήτημα του μεταναστευτικού. Μάλιστα, όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση διατηρεί αρνητική στάση προς όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις σχετικά με το ζήτημα.

propoli

Αναφερόμενη σε ένα περιστατικό με το πλοίο Diciotti του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μετέφερε προ ολίγων ημερών, 552 μετανάστες και πρόσφυγες, η εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο πλοίο περίμενε περίπου δυο ημέρες πριν του ανακοινωθεί σε ποιο ιταλικό λιμάνι θα μπορούσε να ελλιμενιστεί. Εν τέλει μετά από αυτήν την ολιγοήμερη ταλαιπωρία η ιταλική Ακτοφυλακή και το υπουργείο Εσωτερικών κατέληξαν ως καλύτερη επιλογή, στο λιμάνι του Ποτσάλο, το οποίο βρίσκεται στην Σικελία. Η εφημερίδα αναρωτιέται για ποιον λόγο συνέβη αυτή η καθυστέρηση αφήνοντας υπόνοιες για «καψόνια» από πλευράς της ιταλικής κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα της εφημερίδας επικαλείται και το περιστατικό με το αμερικανικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού Trenton το οποίο μεταφέρει 42 μετανάστες και πρόσφυγες, το οποίο βρίσκεται από την προηγούμενη Τρίτη εν πλω, και το οποίο τελικά δε θα αγκυροβολήσει στην Ιταλία, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Loading