Εμμένει ο Τραμπ στην κόντρα του με τη Γερμανία για το μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, επέμεινε και πάλι στις δηλώσεις του περί αύξησης της εγκληματικότητας στην Γερμανία λόγω της πολιτικής της στο ζήτημα της μετανάστευσης, κόντρα στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας που θέλουν την μείωσή της.

propoli

Ο Τραμπ, μια μόλις μέρα μετά την πρώτη του δήλωση σχετικά με το μεταναστευτικό στη Γερμανία, επανέλαβε και πάλι της απόψεις του μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter, ισχυριζόμενος ότι «Η εγκληματικότητα στη Γερμανία καταγράφει άνοδο άνω του 10% (οι αρμόδιες αρχές δεν θέλουν να υπολογίζουν αυτά τα εγκλήματα) από τη στιγμή που (άρχισαν) να αποδέχονται τους μετανάστες».

Σημειώνεται πως το ζήτημα της μετανάστευσης, απασχολεί έντονα τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Γερμανία, με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος, και ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, να βάλει εναντίον της πολιτικής της Μέρκελ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Βάσει των επίσημων στοιχείων, το 2017, η γερμανική αστυνομία κατέγραψε 5.761.984 εγκληματικές ενέργειες, αριθμός ο οποίος κατεβάζει το ποσοστό της εγκληματικότητας στο -5,1% σε σύγκριση με το 2016, στην διάρκεια του οποίου οι καταγεγραμμένες εγκληματικές ενέργειες ανερχόταν σε 6.537.748.

Παράλληλα, στις ΗΠΑ, ασκείται έντονη κριτική στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» που έχει υιοθετήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, βάσει της οποίας 2.342 παιδιά και νεαροί μετανάστες έχουν χωριστεί από τους γονείς τους, που εισήλθαν στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμα χαρτιά. Μάλιστα οι περισσότεροι από τα παιδιά και τους νέους οδηγούνται σε περιφραγμένους χώρους, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Σε μια μακρά σειρά από tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε εκ νέου της αμφιλεγόμενης μεταναστευτικής πολιτικής του, που προκαλεί αντιδράσεις και στους κόλπους του ίδιου του κόμματος.

«Εάν δεν έχετε σύνορα, δεν έχετε χώρα!» τόνισε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Loading