Επιχείρηση εναντίον του PKK στο Καντίλ ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο τουρκικός στρατός προωθείται με «αποφασιστικά βήματα» προς την περιοχή Καντίλ που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ, προκειμένου να επιχειρήσει ενάντια των Κούρδων μαχητών του PKK.

propoli

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, στην περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν, έχουν βάση οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Παραχωρώντας συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος τον οποίον επιλέχθηκε για μια τέτοιου είδους επιχείρηση, δεν σχετίζεται με τις επερχόμενες προεδρικές και βουλευτικές τουρκικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία σκότωσε 26 μαχητές και κατέστρεψε τις θέσεις των όπλων τους, καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ αυτή την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο στρατός ανέφερε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Σιρνάκ και σε μια περιοχή του βόρειου Ιράκ όπου η αντάρτικη οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έχει βάσεις.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ορκιστεί ότι θα  «αποξηράνει το τρομοκρατικό έλος» στην περιοχή αυτή, όπου πιστεύεται από την Άγκυρα ότι εδρεύουν υψηλόβαθμα στελέχη των μαχητών του PKK.

Loading