Ιταλία: Κατέρρευσε οδογέφυρα – Δεκάδες οι νεκροί (vd)

Πανικός επικράτησε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα λίγο πιο έξω από τη Γένοβα, όταν μία οδογέφυρα αυτοκινητοδρόμου κατέρρευσε.

propoli

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Λιγουρίας Τζιοβάνι Τότι προειδοποίησε ότι ο αριθμός των 22 νεκρών σίγουρα θα αυξηθεί «σημαντικά».

«22 οι νεκροί»

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην ύψους 50 μέτρων γέφυρα. Τα ιταλικά ΜΜΕ πριν από λίγο ανέφεραν ότι, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, έως τώρα, είναι 22, ενώ οκτώ είναι σοβαρά τραυματίες. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και ένα μωρό.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

Δείτε βίντεο

Δείτε και ζωντανή κάλυψη του συμβάντος:

 

Loading