Κατά της ευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης του Ιράν τάσσονται οι ΗΠΑ

Ενάντια στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 20,7 εκατομμυρίων δολαρίων ως αναπτυξιακή βοήθεια στο Ιράν, τάχθηκε κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρώντας λάθος την χρονική συγκυρία.

propoli

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η απόφαση του μπλοκ για οικονομική ενίσχυση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτελεί λάθος μήνυμα προς την Τεχεράνη, ενώ ο ίδιος κάλεσε τις Βρυξέλλες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλιστούν τα ζητήματα ασφάλειας που έχει θέσει στο τραπέζι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και τα οποία θεωρεί ο ίδιος ότι παραβιάζονται από την ιρανική κυβέρνηση.

Η οικονομική βοήθεια «από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους διαιωνίζει την ικανότητα του (ιρανικού) καθεστώτος να αψηφά τις ανάγκες του λαού του και να καταπνίγει οποιαδήποτε ουσιώδη αλλαγή πολιτικής», υποστήριξε ο ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης για το Ιράν, ο Μπράιαν Χουκ, σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Περισσότερα χρήματα στα χέρια των αγιατολάδων σημαίνει περισσότερα χρήματα για να διαπράττονται δολοφονίες ακριβώς σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε και πρόσθεσε πως η απόφαση της ΕΕ «στέλνει το λάθος μήνυμα τη λάθος στιγμή».

Loading