Συνάντηση Σαλβίνι-Όρμπαν την ερχόμενη εβδομάδα για το μεταναστευτικό

Πηγές στο περιβάλλον του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος της Λέγκας, ανέφεραν ότι ο Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης στις 28 Αυγούστου στο Μιλάνο.

Από την πλευρά του, ο Σαλβίνι παραχωρώντας συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σχετικά με την επικείμενη συνάντηση ανέφερε ότι κύριο θέμα στην ατζέντα των επαφών στις τετ α τετ συνομιλίες αναμένεται να είναι το μεταναστευτικό και οι λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν προκειμένου «σταματήσει η μετανάστευση» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας γνωστοποίησε ότι η Ουγγαρία αρνήθηκε να υποδεχθεί οποιονδήποτε από τους δεκάδες μετανάστες που έχουν περιοριστεί κατ’ εντολή του Σαλβίνι πάνω σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής έως ότου άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν στην ανακατανομή τους.

Loading