Κατά της συνάντησης Σαλβίνι-Όρμπαν τάχθηκε ο Ντι Μάιο

Ενάντια στην απόφαση του αρχηγού του συγκυβερνώντος κόμματος των Πέντε Αστέρων και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

propoli

Ο Ματέο Σαλβίνι, αναμένεται να συναντηθεί τις προσεχείς ώρες με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στο Μιλάνο. Την συνάντηση έχουν επιβεβαιώσει και οι δύο πλευρές, ωστόσο καμία από τις δύο δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής ποιο θα είναι το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Σημειώνεται πως Σαλβίνι και Όρμπαν, ακολουθούν την ίδια τακτική όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης καθώς τάσσονται υπέρ των κλειστών συνόρων.

«Η Ουγγαρία του Όρμπαν υψώνει τείχη από συρματοπλέγματα και αρνείται τον καταμερισμό των μεταναστών. Σε ό,τι με αφορά, οι χώρες που αρνούνται τον καταμερισμό δεν δικαιούνται ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις», δήλωσε ο ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται επίσης του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S), σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Stampa.

«Ο Όρμπαν είναι πολύ διαφορετικός από εμάς και πρέπει να το υπογραμμίσουμε. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εκπροσωπεί μια δύναμη της δεξιάς ενώ το M5S δεν ανήκει ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά», πρόσθεσε ο ντι Μάιο, ο οποίος θέλει να συγκρατήσει την αριστερή πτέρυγα του κινήματός του, που είναι δυσαρεστημένη από την ευθυγράμμιση του M5S με την πολιτική του Σαλβίνι.

Loading