«Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επίθεση εναντίον συριακών κυβερνητικών θέσεων»

Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων στη Συρία, έπειτα από σκηνοθετημένη επίθεση που θα εξαπολύσει η συριακή κυβέρνηση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ.

propoli

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ, σε δηλώσεις του από τη Μόσχα, προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με την συνδρομή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες έχουν συνεργαστεί για το σκοπό αυτό και με τους αντάρτες, σχεδιάζουν να πλήξουν θέσεις στη Συρία, αφού πρώτα στήσουν μια δήθεν επίθεση με χημικά που θα εξαπολύσει η συριακή κυβέρνηση εναντίον αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, για τον λόγο αυτό, οι ΗΠΑ αυξάνουν τους εκτοξευτήρες πυραύλων κρουζ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς  ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία επιθυμούν να καταφέρουν πυραυλικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον κρατικών εγκαταστάσεων και βιομηχανικών μονάδων στην Συρία.

Με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την πρόκληση ετοιμάζει η οργάνωση «Χαγιάτ Ταχρίρ Ας Σαμ». Για το σκοπό αυτό στην πόλη Τζισρ Εσ- Σουγκούρ, που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ, στους αντάρτες έχουν παραδοθεί οκτώ βαρέλια με χλώριο, τα οποία στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο χωριό Χαλούζ που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη Τζισρ Εσ- Σουγκούρ.

Loading