Κομισιόν σε Ιταλία για τους μετανάστες: «Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά»

Την άποψη ότι οι απειλές δεν οδηγούν «πουθενά» εξέφρασε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, απαντώντας ουσιαστικά στο τελεσίγραφο του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο σχετικά με την υπόθεση Diciotti.

propoli

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρια (MSS) έδωσε προθεσμία έως αυτή τη Παρασκευή ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στις Βρυξέλλες 10 κρατών μελών για αυτό το ζήτημα, να βρεθεί μια λύση σχετικά με τη κατανομή των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 170 διασωθέντων που παραμένουν για 8η συνεχή ημέρα στο πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής που παραμένει αγκυροβολημένο στο πλοίο της Κασέτας στη Σικελία. Παράλληλα ο Ντι Μάιο απείλησε την ΕΕ ότι δεν θα καταβάλλει την ετήσια συμβολή της Ιταλίας στον ενιαίο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

«Οι απειλές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα»

«Στην Ευρώπη, οι απειλές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

«Ήκιστα εποικοδομητικά σχόλια δεν βοηθούν και μας απομακρύνουν από μια λύση», υπογράμμισε επίσης.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα τις απειλές του ντι Μάιο, προτιμώντας «γενικής φύσεως» παρατηρήσεις.

«Όπως έχουμε εξηγήσει τις τελευταίες ημέρες, η Επιτροπή εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για την επίλυση της κατάστασης», πρόσθεσε.

«Άρα η εξεύρεση μιας λύσης για τα άτομα που βρίσκονται πάνω στο σκάφος είναι η πρώτη προτεραιότητά μας, εκεί επικεντρωνόμαστε και νομίζουμε επίσης πως είναι εκεί που πρέπει να επικεντρωθούν όλοι», ανέφερε ακόμη ο Βίντερσταϊν.

Loading