Κύπρος: «Αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες για το πύραυλο»

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης ισχυρίστηκε ότι η πτώση του πυραύλου στα κατεχόμενα πρόκειται για μεμονομένο περιστατικό και ότι η Κύπρος έχει όλα τα απαραίτητα μέσα και συστήματα για να εντοπίζει τέτοιους πυραύλους.

propoli

Ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι «σε συνεργασία με άλλα γειτονικά κράτη φίλιων χωρών, αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες και συλλέγουμε νέες πληροφορίες αναφορικά με το αντικείμενο που έπεσε χθες στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Στο τέλος της ημέρας θα αξιολογήσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες για να καταλήξουμε στο δικό μας συμπέρασμα».

Επιπλέον, ο κ. Αγγελίδης συνέστησε «υπομονή έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα που να είναι αξιόπιστο και όχι ένα αποτέλεσμα που απλώς να καταλήξει κάπου, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες τις οποίες εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπορούμε να τις αξιολογήσουμε με τον δικό μας τρόπο, αφού ούτε τα τεκμήρια ούτε και η σκηνή είναι υπό τον έλεγχο μας».

Ερωτηθείς κατά πόσον εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχει άλλη εκτίμηση από αυτήν που εκφράζεται εκ μέρους των κατοχικών αρχών, ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε πως «δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτό το συμπέρασμα, που απ’ ότι αντιλαμβάνομαι δεν είναι και το τελικό, από τις έρευνες που διεξάγουν. Αυτός είναι ο λόγος που συνιστώ υπομονή» είπε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα ληφθούν ορισμένες ενέργειες από την Κυπριακή Δημοκρατία όταν τελικά διασαφηνιστεί τι ακριβώς είναι το αντικείμενο που έπεσε χθες στον Πενταδάκτυλο, είπε πως «το σίγουρο – και αυτό είναι ανεξαρτήτως συμπερασμάτων για την αιτία – (είναι) πως κατατάσσουμε το γεγονός ως ένα μεμονωμένο περιστατικό». Υπό αυτές τις συνθήκες, σημείωσε, «δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», προσθέτοντας ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψη και την περίοδο που διανύουμε στην Κύπρο και να μην μεγαλοποιούμε ένα συμβάν». Επανέλαβε ότι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα όλες οι έρευνες και ότι η κοινωνία δεν πρέπει να ανησυχεί.

Loading