ΙΝΤΙΜΕ

Γιατί ο Τσίπρας πηγαίνει απόψε στον ΣΚΑΪ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μεγάλη σημασία αποδίδουν στην Κουμουνδούρου στην αποψινή (Τρίτη) συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά και Σία Κοσιώνη.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί θα σπάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το εμπάργκο που έχει επιβάλει στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό- άλλωστε αυτό εξακολουθεί να ισχύει για τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά γιατί θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί σε ένα πολυπληθές ακροατήριο το οποίο σε γενικές γραμμές στέκεται απέναντί του και θα έχει τη δυνατότητα να το πείσει να τον επιλέξει στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να δώσει έμφαση στην αποκάλυψη των επιστολών του Κώστα Καραμανλή και του Πέτρου Μολυβιάτη για το Μακεδονικό που εκθέτουν στο σύνολό της τη στάση της ΝΔ επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παραλλήλως, θα προσπαθήσει να αποδομήσει τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αναπτύσσοντας παραλλήλως τις δικές του προτάσεις.

Αύριο Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση με αφορμή την κοινή κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους, ευελπιστώντας να επικοινωνήσει και με το κοινό που δίνει προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά ζητήματα και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το οποίο ολοένα κι αυξάνεται και στη χώρα μας.

Πληροφορούμαστε, μάλιστα, πως εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις με την επιλογή της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών, στη συγκέντρωση της Αθήνας την Παρασκευή θα απευθύνει χαιρετισμό η επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ.

Το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πάτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι θα είναι υποψήφιος και στην Αχαΐα, η οποία ήταν μία από τις ελάχιστες εκλογικές περιφέρειες που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Μάξιμουμ το 30%

Την Πέμπτη, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Μη διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, για τις προσεχείς εκλογές παραμένει ένα ποσοστό που θα βρίσκεται πάνω από το 28%, με μάξιμουμ των ρεαλιστικών προσδοκιών να είναι το 30%.

Loading