Κύπρος: Δύο ύποπτα αντικείμενα στην Κόκκινη Λίμνη – Επτά τα θύματα

Δύο τελικά ύποπτα αντικείμενα – αντί του ενός – εντοπίστηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.

propoli

Εικάζεται πως πρόκειται για δύο βαλίτσες που καθ’ ομολογίαν του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, είχε τοποθετήσει τα πτώματα τριών προσώπων, της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενα – Ναταλία από τη Ρουμανία και της Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες, τις οποίες σκότωσε και πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη.

«Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα κι έγινε η σηματοδότηση τους. Αύριο στις 10 το πρωί θα αρχίσει η ανάσυρσή τους», δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάριος Τράγκολας, και σύμφωνα με το philenews, διαβεβαίωσε πως η ανάσυρση θα γίνει «με κάθε προσοχή και στόχος είναι να ανασυρθούν τα αντικείμενα ακριβώς όπως είναι στον βυθό».

Απόψε αναμένονται τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού, τα οποία είναι καθοριστικά, διότι θα κρίνουν με τι στολή θα μπει ο δύτης στη λίμνη – υπενθυμίζεται ότι η χρήση δυτών κρίνεται απαγορευτική λόγω της υψηλής τοξικότητας του νερού της λίμνης.

Αναφορικά με τις έρευνες στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε κάτι και έχει σταλθεί για αναλύσεις. «Πάντως δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των αναλύσεων», πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες εκεί απέβησαν άκαρπες, ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αυτές θα συνεχιστούν και την Κυριακή του Πάσχα.

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με ειδικό σκάφανδρο που διαθέτει προβολείς και κάμερα υψηλής ευκρίνειας, επιχείρησαν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο «Ορέστης» ότι εκεί πέταξε τη σορό της 6χρονης Σιέρα, κόρης της 38χρονης Μέρι Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε φρεάτιο του παλαιού μεταλλείου Μιτσερού, αναφέρει το philenews.

Επτά τα θύματα του Ορέστη

Μια 30χρονη γυναίκα από το Νεπάλ, η Κάτχα Άνου, είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 7ο θύμα του «Ορέστη» – όπως ο ίδιος συστηνόταν στα θύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σορός της εντοπίσθηκε την Παρασκευή στο πεδίο βολής του Ορούντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30χρονη είχε εξαφανιστεί από τη Λευκωσία πριν από ένα περίπου χρόνο, ενώ φίλοι της κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στο προξενείο του Νεπάλ στη Λευκωσία.

Σήμερα το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος στο δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του. Παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά.

Στην κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής με σκοπό το φόνο, με θύματα επτά πρόσωπα, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 30/9/2016 μέχρι τις 26/4/2019 στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας.

Δείτε επίσης: Με καθυστέρηση αναχώρησε το Άγιο Φως από το Ισραήλ

Loading