Λιβύη: Οκτώ νεκροί μεταξύ των οποίων έξι παιδιά από ασφυξία σε φορτηγό

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης Ζουάρα στη δυτική Λιβύη, οκτώ άνθρωποι ανάμεσά τους έξι παιδιά, βρέθηκαν νεκροί μέσε φορτηγό ψυγείο στο οποίο επέβαιναν εκατό μετανάστες.

propoli

«Κλεισμένοι επί αρκετές ημέρες μέσα στο φορτηγό, οι μετανάστες άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία. Ανάμεσα τους έξι παιδιά, μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας» σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η πηγή στο Facebook.

«Λάβαμε μια πληροφορία για την παρουσία ενός ύποπτου φορτηγού – ψυγείο ανατολικά της Ζουάρα» τόνισε ο Χάφεντ Μουαμάρ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας και πρόσθεσε πως «ανακαλύψαμε στο εσωτερικό 100 μετανάστες εθνικοτήτων από την Αφρική και την Ασία, σε κατάσταση μεγάλης κόπωσης και ασφυξίας».

Εσπευσμένα τα άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικές δυσκολίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ζουάρα, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χλμ δυτικά της Τρίπολης.

Επίσης όπως ανακοίνωση η Διεύθυνση Ασφαλείας το φορτηγό κατασχέθηκε κοντά σε εργοστάσιο φυσικού αερίου, στα σύνορα με τη Τυνησία και σημείο εκκίνησης του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία.

“Οι υπεύθυνοι έχουν αναγνωριστεί και αναζητούνται” από τις δυνάμεις της τάξης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φορτηγό κανονικά “είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά κρεάτων και ψαριών”.

Loading