Μέι: «Όχι σε νέο δημοψήφισμα για το Brexit»

Αποφασισμένη να προχωρήσει το Brexit μέχρι το τέλος είναι η Τερέζα Μέι, με την βρετανίδα πρωθυπουργό να παραχωρεί πριν λίγο συνέντευξη Τύπου και να αρνείται το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος.

propoli

«Είμαι έτοιμη να προστατεύσω τα πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η προσέγγισή της από την αρχή ήταν να βάλει πρώτα το δημόσιο συμφέρον. «Όχι το κομματικό και σίγουρα όχι το προσωπικό» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις διαδικασίες αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. ανέφερε οτι «οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή, μετά από 40 χρόνια», εξηγώντας ότι το Brexit αγγίζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Σχολιάζοντας την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει μετά τις παραιτήσεις εντός του κόμματός της, επισήμανε ότι οι Βρετανοί στηρίζουν την αποχώρηση της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Εμφανίστηκε δε σίγουρη πως τα κομματικά στελέχη «θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού».

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες»

«Εάν δεν προχωρήσουμε με τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν, διεμήνυσε σε άλλο σημείο, προειδοποιώντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει πορεία βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας.  «Ηγεσία σημαίνει να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις, όχι τις εύκολες αποφάσεις».

Loading