Με μπλουζάκι «Keep calm and Negotiate NAFTA» η Φρίλαντ στις ΗΠΑ

Η Καναδέζα υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ, η οποία διαπραγματεύεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου NAFTA, ταξίδεψε μέχρι την Ουάσιγκτον, με μπλουζάκι «Keep calm and Negotiate NAFTA» που σημαίνει «κρατήστε την ψυχραιμία σας και διαπραγματευτείτε τη NAFTA».

propoli

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία για μια επικαιροποιημένη εκδοχή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής.

Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το αεροδρόμιο της Οτάβας χθες το βράδυ, διακρίνεται η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας να φοράει το εν λόγω μπλουζάκι, λίγο προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την αμερικανική πρωτεύουσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Άνταμ Όστεν στο Γαλλικό Πρακτορείο, «Είναι ένα δώρο από τα παιδιά της. Το φοράει όλη την ώρα!».

Σημειώνεται ότι το διάσημο μότο «keep calm» είναι μια χιουμοριστική εκδοχή του μηνύματος της βρετανικής κυβέρνησης «Keep calm and carry on» που είχε γράψει σε αφίσες, τις οποίες είχε αναρτήσει σε δρόμους της χώρας το 1939, προκειμένου να προειδοποιήσει τους Βρετανούς για τις ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις των Γερμανών στις αρχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Loading