Μπαγκλαντές: Συνολικά 600.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στις εκλογές

Τεράστιος αναμένεται να είναι ο όγκος των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαγκλαντές σε όλη την επικράτεια της χώρας, ανήμερα των εθνικών εκλογών οι οποίες θα λάβουν μέρος αύριο, Κυριακή.

propoli

Οι αρχές της χώρας, ανακοίνωσαν ότι συνολικά, πάνω από 600.000 αστυνομικοί αναμένεται να διαφυλάξουν την ομαλότητα της διεξαγωγής των εκλογών, αποτρέποντας σκηνικά έντασης και βιαιότητας.

«Διασφαλίζουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας βάσει των δυνατοτήτων της χώρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής, ο Ραφικούλ Ισλάμ.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ειρηνική ατμόσφαιρα» γύρω από τα περίπου 40.000 εκλογικά τμήματα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να επιτρέψουν στην πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα να εκλεγεί για τέταρτη θητεία. Θα είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία του Μπανγκλαντές το 1971.

Στη χώρα αυτή των 165 εκατομμυρίων κατοίκων, η προεκλογική εκστρατεία σημαδεύθηκε από βιαιότητες.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ των οπαδών της Χασίνα και των μαχητικών μελών του αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP).

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές», δήλωσε ο Ισλάμ απαντώντας στις ανησυχίες του ΟΗΕ και των ΗΠΑ. Πρόσθεσε πως οι αρχές ενδέχεται να μειώσουν τις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο για να «εμποδίσουν τη διάδοση φημών».

Η κανονιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών είχε ήδη διακόψει την Πέμπτη τις ευρυζωνικές συνδέσεις και τις αποκατέστησε την επομένη το πρωί.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς πρόκειται επίσης να περιοριστεί αύριο Κυριακή για λόγους ασφαλείας και για να διευκολυνθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα με τον Ισλάμ.

Loading