Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Μπόλτον με τον Λαβρόφ και τον Πούτιν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Αμερικανού συμβούλου στο τομέα της Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μάτις, τόσο με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όσο και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

propoli

Όσον αφορά την συνάντηση Μπόλτον-Λαβρόφ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κύρια θέματα στην ατζέντα αποτελούσαν η κατάσταση στην Ουκρανία, η Συρία και για οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπήρξε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Συρία και την Ουκρανία. Σημαντική προσοχή δόθηκε σε θέματα διμερών σχέσεων».

Από την άλλη πλευρά, κατά την συνάντηση του με τον Μπόλτον, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι αμερικανορωσικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο, ωστόσο ελπίζει ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει ένα βήμα για την βελτίωση τους.

«Δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνω, ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη μορφή τους», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε ότι  «το έχω πει επανειλημμένως δημόσια και θα ήθελα να το ξαναπώ στην συνάντηση μαζί σας. Θεωρώ ότι αυτό συνιστά σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της οξείας εσωτερικής πολιτικής διαμάχης που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες» .

Απαντώντας στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου ο Αμερικανός διπλωμάτης, τον ευχαρίστησε καταρχάς για την συνάντηση, προσθέτοντας ότι «ελπίζω , ότι θα μπορέσουμε, τόσο κατά την διάρκεια των συνομιλιών μας με τους συναδέλφους σας, να συζητήσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στις κατευθύνσεις εκείνες στις οποίες συμφωνούμε».

Loading