Η Τουρκία κατηγορεί για «υποκρισία» την ΕΕ σχετικά με την ενταξιακή της πορεία

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούσε την ενταξιακή προοπτική της γείτονος.

propoli

Την Τρίτη, έπειτα από την σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκδόθηκε μεταξύ άλλων κοινό ανακοινωθέν το οποίο αφορούσε το ζήτημα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, το οποίο συζητήθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα θέματα.

Στην ανακοίνωση αυτή γίνεται λόγος για απομάκρυνση της Τουρκίας από την ΕΕ, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται «σε νεκρό σημείο». Οι υπουργοί ανέφεραν ότι «δεν μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ανοίξει ούτε να κλείσει κανένα νέο κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης ούτε προβλέπεται εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Ως απάντηση σε αυτή την ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτήρισε τα συμπεράσματα «υποκριτικά και ασυνάρτητα». «Βλέπουμε μια ακόμη φορά ότι η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει την Τουρκία με δίκαιο ή ειλικρινή τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο ζήτημα, αυτό αναφέρθηκε και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ανέφερε ότι τα ευρωπαϊκά συμπεράσματα προδίδουν μια «αντιτουρκική νοοτροπία» καθώς «στερούνται οράματος».

Loading