Ο Σαλβίνι εξέφρασε την υποστήριξή του στο σουηδικό ακροδεξιό κόμμα

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Λίγκας, Ματέο Σαλβίνι, με δηλώσεις του σήμερα εξέφρασε την υποστήριξή του προς το κόμμα της σουηδικής άκρας δεξιάς που μπορεί να αναδεχθεί σε δεύτερη πολιτική δύναμη.

propoli

Ο Ιταλός πολιτικός, γνωστός για τις απόψεις του για το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει την Ευρώπη, εξέφρασε την άποψή του μέσω ανακοίνωσης που έδωσε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα, σχετικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της Σουηδίας που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή.

«Την Κυριακή γίνονται εκλογές στη Σουηδία, την κοιτίδα του κράτους πρόνοιας και της υποδοχής, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ένταξης. Δεν είναι τυχαίο: όπως καταγγέλλει το κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας, η γενναιοδωρία του κράτους λειτουργεί σαν μαγνήτης για μυριάδες παράτυπους» μετανάστες, εξηγεί.

«Απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου στο κόμμα του Τζίμι Άκεσον: μετά τις εκλογές, ελπίζω να μπορέσω να τον συναντήσω και να τον βρω σε νέα και υψηλά θεσμικά λειτουργήματα», προσθέτει ο Σαλβίνι.

Το ακροδεξιό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας (SD), πρόκειται για ένα κόμμα που τάσσεται κατά της μετανάστευσης και έχει νεοναζιστική κληρονομιά. Οι δημοσκοπήσεις ανεβάζουν το ποσοστό του κόμματος αγγίζοντας περίπου το 20% των ψήφων με πολύ μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα με τα ινστιτούτα που διεξάγουν τη δημοσκόπηση σημειώνοντας άνοδο κατά επτά μονάδες σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2014.

Loading