Ο Σαλβίνι χαρακτήρισε «ελεημοσύνη» τη βοήθεια της Κομισιόν για τους πρόσφυγες

Με δηλώσεις του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, αρνήθηκε την χρηματική βοήθεια που αποφάσισε να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε όλες τις χώρες-μέλη που δέχονται πρόσφυγες στο έδαφός τους.

propoli

Η Κομισιόν νωρίτερα, με απόφαση την οποία εξέλαβε και στην συνέχεια γνωστοποίησε, αποφάσισε να δώσει περισσότερα κίνητρα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δέχονται πρόσφυγες στο έδαφός τους, με απώτερο σκοπό να μοιράζονται στη συνέχεια το βάρος της υποδοχής τους, κάτι το οποίο είχε ζητήσει επανειλημμένως η Ιταλία.

Μεταξύ αυτών των κινήτρων ήταν, η πλήρης χρηματοδοτική στήριξη των κρατών-μελών που προσφέρονται οικειοθελώς να καλύψουν τις δαπάνες υποδομής καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες των «ελεγχόμενων κέντρων». Επίσης προβλέπονταν να δίνονται 6.000 ευρώ ανά άτομο το οποίο φιλοξενείται σε αυτά τα κέντρα.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός αρνήθηκε τη συγκεκριμένη βοήθεια, την οποία χαρακτήρισε ως «ελεημοσύνη».

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και επιπλέον επειδή συν τω χρόνω κάθε αιτών άσυλο κοστίζει στους Ιταλούς φορολογούμενος 40.000 με 50.000 ευρώ. Οπότε οι Βρυξέλλες μπορούν να κρατήσουν την ελεημοσύνη τους, θέλουμε να ελέγχουμε την εισροή (…) δεν θέλουμε χρήματα», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Λέγκας.

«Δεν γνωρίζω αν θέλουν να δώσουν χρήματα σε άλλες χώρες. Μπορούν, αν το θέλουν. Η Ιταλία δεν χρειάζεται ελεημοσύνη», κατέληξε ο Σαλβίνι.

Loading