Το Ισραήλ κατέρριψε συριακό αεροσκάφος στο συριακό τμήμα του Γκολάν

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νωρίτερα πυραύλους τύπου Patriot εναντίον συριακού πολεμικού αεροσκάφους το οποίο επιχειρούσε στην ευρύτερη περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, καταφέρνοντας να το καταρρίψουν.

propoli

Η είδηση γνωστοποιήθηκε έπειτα από σχετική με την επίθεση ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε συριακό αεροσκάφος τύπου Sukhoi το οποίο εισήλθε σε βάθος δύο χιλιομέτρων στον ισραηλινό εναέριο χώρο και εκτόξευσε πυραύλους Patriot εναντίον του. Από το πρωί, σημειώθηκε κλιμάκωση των εσωτερικών στην Συρία συγκρούσεων, περιλαμβανόμενης μίας αύξησης της δραστηριότητας της συριακής αεροπορίας. Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θα συνεχίσει να ενεργεί κατά κάθε παραβίασης της συμφωνίας του 1974 για την απομάκρυνση των δυνάμεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ταξίαρχος Τζόναθαν Κόνρικους.

«Καταρρίφθηκε και συνετρίβη. Δεν έχουμε πληροφορίες μέχρι τώρα για τους πιλότους. Δεν γνωρίζω οτιδήποτε για πληροφορίες σχετικά με αλεξίπτωτα που εντοπίστηκαν και δεν γνωρίζουμε αν οι πιλότοι σώθηκαν. Το μόνο που γνωρίζουμε για το αεροπλάνο είναι ότι συνετρίβη, κατά πάσα πιθανότητα στο νότιο τμήμα των συριακών Υψιπέδων Γκολάν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κόνρικους, επιβεβαιώνοντας ότι αεροσκάφος είναι συριακό και όχι ρωσικό.

Από την πλευρά του πάντως ο συριακός στρατός, ανέφερε ότι το εν λόγω συριακό αεροσκάφος δέχτηκε επίθεση από τον ισραηλινό στρατό, την ώρα που πραγματοποιούσε επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, αποφεύγοντας να διευκρινίσει το εάν καταρρίφθηκε.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, φιλοξένησε δηλώσεις ενός Σύρου αξιωματούχου, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ έθεσε στο στόχαστρο ένα από τα αεροσκάφη μας (…) στον συριακό εναέριο χώρο», ανέφερε μεταξύ άλλων η πηγή.

Loading