Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ – Κλειστά σχολεία και ακυρωμένες πτήσεις

Σε «βαθιά κατάψυξη» βρίσκονται μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για σπάνιο φαινόμενο και να προειδοποιούν για επιδείνωση τις επόμενες ημέρες.

propoli

Στις μεσοδυτικές πολιτείες προβλέπεται το θερμόμετρο να πέσει στους 30 βαθμούς υπό το μηδέν, με τους ψυχρούς ανέμους να καθιστούν το κρύο πιο έντονο.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους για λόγους που σχετίζονται άμεσα με το ψύχος.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί το Γουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και το Ιλινόις, καθώς και η Αλαμπάμα και το Μισισίπι, στον Νότο.

Κλειστά σχολεία και ακυρωμένες πτήσεις

Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά στις πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν πληγεί και εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για τον κίνδυνο κρυοπαγήματος με την παραμονή μόνο 10 λεπτών σε εξωτερικές συνθήκες.

Στο Σικάγο, οι δημοτικές αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν εάν δεν είναι ανάγκη. Δεκάδες εστίες έχουν ανοίξει για τους περίπου 80.000 αστέγους.

Στην Αϊόβα πάλι, ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες που βγαίνουν έξω να αποφεύγουν να παίρνουν βαθιές ανάσες, καθώς και να περιορίσουν τις συνομιλίες τους ενόσω βρίσκονται στον δρόμο.

Δείτε επίσης: Ρουμανία: Πενήντα τέσσερις νεκροί από τη γρίπη

Loading