Προς έξοδο από το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης οδεύει η Πολωνία

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, εξέφρασε την επιθυμία του, να άρει την χώρα του, από το Παγκόσμιο  Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, που προβλέπει την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση.

propoli

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες, συνεχίζεται το μπαράζ των αποχωρήσεων από το συγκεκριμένο σύμφωνο, καθώς μέχρι στιγμής την πόρτα της εξόδου έχουν δει οι ΗΠΑ, η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Τσεχία.

Από την Βαρσοβία, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι πολύ πιθανόν η Πολωνία, όπως η Αυστρία, η Τσεχία και οι ΗΠΑ, να μην μετάσχει στο Παγκόσμιο Σύμφωνο».

«Οι κανόνες μας, οι αρχές μας σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων και τον έλεγχο της μετανάστευσης συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα για εμάς», πρόσθεσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Το Σύμφωνο εγκρίθηκε από τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ (εκτός των ΗΠΑ) τον περασμένο Ιούλιο, μετά από διαπραγματεύσεις 18 μηνών. Είναι προγραμματισμένο να επικυρωθεί στην ειδική σύνοδο που θα φιλοξενηθεί στο Μαρακές στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Loading